WORKSHOPS

LUO CULTURAL DAY

Buurtcentrum Oase – Cartesiusweg 11 Utrecht 9 oktober 2022 14.00 – 21.00 Gratis toegang De Nederlandse Luo gemeenschap nodigt je uit voor een dag met eten, muziek, creatieve activiteiten en algehele gezelligheid. Een viering waar internationaal en lokaal samenkomt en we de verbinding met elkaar opzoeken. Laten we onze uniekheid, onze verschillen en onze gelijkenissen vieren. Utrecht is van ons allemaal. Of je hier al je hele leven woont of voor een dagje langskomt. We vieren 900 jaar Utrecht door samenkomst en samen de stad te creëren waar we ons allemaal thuis voelen. Voor kinderen zullen er verschillende creatieve activiteiten zijn, aangeboden door Open Podium West on Tour. We gaan aan de slag met schrijf en dichtopdrachten en een workshop body percussion. En uiteraard zijn ook volwassenen van harte uitgenodigd om mee te doen!

JONGE MAKERS

Ben je creatief, wil je maken en jezelf laten zien en laten horen? Kom meedoen met de Jonge Makers van Open Podium West!

* eigen werk maken & presenteren
* alle niveau’s & disciplines
* begeleiding & coaching aanwezig
* stage mogelijkheden
* Utrecht West
* discriminatie, racisme & vooroordelen bespreekbaar maken
* uitwisseling & samenwerking met makers in Kenia en Zuid-Afrika

Jonge makers

KINDER CAMPUS MOLENPARK

Vanaf 15 maart, elke dinsdag middag vanaf 14.00 Peuter & Ouder en 14.30 – 15.15 groep 1,2 en 3.

We bewegen samen op muziek, spelen met verschillende materialen zoals hoepels, ballen en doekjes, maken muziek, zingen liedjes en er is veel ruimte voor fantasie, ontdekken en kennismaken.

Kindercampus Molenpark

EERDERE WORKSHOPS

Lichtsculptuur Ronde van Sint Maarten

I.s.m. Stichting Arts & Society beeldend kunstenaar Ingrid Govers leerden we in 6 workshops hoe we een lichtsculptuur konden maken. Tegelijkertijd werkten we in een bewegingstheater workshop traject toe naar een performance. De lichtsculpturen stonden tentoongesteld op de Ronde van Sint Maarten op het Berlijnplein. Interactie van het publiek met de megafoons maar ook de performance brachten het lichtsculptuur tot leven. Meer over de performance Hoor je me of luister je?

BREDE SCHOOL

Via de Brede School Noordwest geven we regelmatig naschoolse activiteiten voor kinderen van de basisscholen in Utrecht Noordwest.

We combineren in ons aanbod diverse disciplines zoals theater, djembe, dans, acrobatiek en werken altijd graag toe naar een eindpresentatie voor de alle ouders / verzorgers.

SPINOZA PLANTSOEN

Met de oprichtster van het initiatief Spinoza Presenteert de Eetbare Ontmoetingstuin en de bewoners, met name de kids, hebben we een speciale band. In 2009 begon dit met onze deelname aan het buurtfestival in het Spinozaplantsoen.

We gaven performances, deden mee aan een modeshow en gaven workshops. Vervolgens zijn we wekelijks workshops gaan geven aan de kinderen in het speeltuintje, de eetbare ontmoetingstuin of in de gymzaal in de buurt.

KinDerdag-verblijven &
peuterspeelzalen

Op verschillende kinderdagverblijven en peuterspeelzalen geven we workshops en lessenreeksen. We dansen, maken muziek, zingen liedjes en er is veel ruimte fantasie, ontdekken en kennismaken. In overleg kunnen we het aanbod aan laten sluiten bij thema’s zoals de seizoenen, verkeer en onderwater wereld.

LINK & HKU

In deze samenwerking van Link met de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht Theater kwamen studenten van de HKU, performers uit Kenia, Link stagiaires en leerlingen van het Globe College samen. Een week lang volgden ze workshops, namen delen aan een creatief maakproces en werkten gezamenlijk toe naar verschillende presentatiemomenten aan elkaar. De week werd afgesloten met een grote presentatie in het theater van de HKU.