WORKSHOPS

JONGE MAKERS

Ben je creatief, wil je maken en jezelf laten zien en laten horen? Kom meedoen met de Jonge Makers van Open Podium West!

* eigen werk maken & presenteren
* alle niveau’s & disciplines
* begeleiding & coaching aanwezig
* stage mogelijkheden
* Utrecht West
* discriminatie, racisme & vooroordelen bespreekbaar maken
* uitwisseling & samenwerking met makers in Kenia en Zuid-Afrika

Jonge makers

KINDER CAMPUS MOLENPARK

Vanaf 15 maart, elke dinsdag middag vanaf 14.00 Peuter & Ouder en 14.30 – 15.15 groep 1,2 en 3.

We bewegen samen op muziek, spelen met verschillende materialen zoals hoepels, ballen en doekjes, maken muziek, zingen liedjes en er is veel ruimte voor fantasie, ontdekken en kennismaken.

Kindercampus Molenpark

EERDERE WORKSHOPS

Lichtsculptuur Ronde van Sint Maarten

I.s.m. Stichting Arts & Society beeldend kunstenaar Ingrid Govers leerden we in 6 workshops hoe we een lichtsculptuur konden maken. Tegelijkertijd werkten we in een bewegingstheater workshop traject toe naar een performance. De lichtsculpturen stonden tentoongesteld op de Ronde van Sint Maarten op het Berlijnplein. Interactie van het publiek met de megafoons maar ook de performance brachten het lichtsculptuur tot leven. Meer over de performance Hoor je me of luister je?

BREDE SCHOOL

Via de Brede School Noordwest geven we regelmatig naschoolse activiteiten voor kinderen van de basisscholen in Utrecht Noordwest.

We combineren in ons aanbod diverse disciplines zoals theater, djembe, dans, acrobatiek en werken altijd graag toe naar een eindpresentatie voor de alle ouders / verzorgers.

SPINOZA PLANTSOEN

Met de oprichtster van het initiatief Spinoza Presenteert de Eetbare Ontmoetingstuin en de bewoners, met name de kids, hebben we een speciale band. In 2009 begon dit met onze deelname aan het buurtfestival in het Spinozaplantsoen.

We gaven performances, deden mee aan een modeshow en gaven workshops. Vervolgens zijn we wekelijks workshops gaan geven aan de kinderen in het speeltuintje, de eetbare ontmoetingstuin of in de gymzaal in de buurt.

KinDerdag-verblijven &
peuterspeelzalen

Op verschillende kinderdagverblijven en peuterspeelzalen geven we workshops en lessenreeksen. We dansen, maken muziek, zingen liedjes en er is veel ruimte fantasie, ontdekken en kennismaken. In overleg kunnen we het aanbod aan laten sluiten bij thema’s zoals de seizoenen, verkeer en onderwater wereld.

LINK & HKU

In deze samenwerking van Link met de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht Theater kwamen studenten van de HKU, performers uit Kenia, Link stagiaires en leerlingen van het Globe College samen. Een week lang volgden ze workshops, namen delen aan een creatief maakproces en werkten gezamenlijk toe naar verschillende presentatiemomenten aan elkaar. De week werd afgesloten met een grote presentatie in het theater van de HKU.