HUIDIGE PROJECTEN

Move2Link Dans workshops, battles en een disco Open Podium West On Tour

Op 6 november organiseert Open Podium West on Tour een gezellige dag voor kinderen tussen 4 en 14 jaar met dans workshops, dance battles en een disco. Voor een ieder die het leuk vindt om te bewegen en samen te komen. Tijdens de battles zullen verschillende bekende dansers hun favoriete stijl laten zien, om te laten zien wat voor verschillende stijlen er zijn en hoeveel verschillende vormen van dans er zijn. En we eindigen met een disco om al je nieuwe moves meteen uit te proberen! 
Praktische informatie
 
Gratis toegang, maar aanmelden is gewenst en kan via de knop hieronder. Vermeld de naam (kind) en de leeftijd.
 
Voor meer informatie over de workshop en dansers: zie hieronder. Voor updates over het evenement hou deze website in de gaten.
 
Voor vragen neem contact met ons op via info@li-nk.nl 

Locatie:
Buurtcentrum Oase – Cartesiusweg 11 Utrecht
6 november 2022
13.30 – 18.00
Gratis toegang, maar aanmelden is gewenst

Edit: in de foto’s staat wacking, maar dat had waacking moeten zijn.

Edit: in de foto’s staat wacking, maar dat had waacking moeten zijn.

Edit: in de foto’s staat wacking, maar dat had waacking moeten zijn.

Edit: in de foto’s staat wacking, maar dat had waacking moeten zijn.

LUO CULTURAL DAY

De Nederlandse Luo gemeenschap nodigt je uit voor een dag met eten, muziek, creatieve activiteiten en algehele gezelligheid. Een viering waar internationaal en lokaal samenkomt en we de verbinding met elkaar opzoeken. Laten we onze uniekheid, onze verschillen en onze gelijkenissen vieren. Utrecht is van ons allemaal. Of je hier al je hele leven woont of voor een dagje langskomt. We vieren 900 jaar Utrecht door samenkomst en samen de stad te creëren waar we ons allemaal thuis voelen.
Voor kinderen zullen er verschillende creatieve activiteiten zijn, aangeboden Open Podium West on Tour. We gaan aan de slag met schrijf en dichtopdrachten en een workshop body percussion. En uiteraard zijn ook volwassenen van harte uitgenodigd om mee te doen!

Luo Cultural Day
Buurtcentrum Oase – Cartesiusweg 11 Utrecht
9 oktober 2022
14.00 – 21.00
Gratis toegang

OPEN PODIUM WEST ON TOUR

Wat is Open Podium West On Tour?
Met een bakfiets uitgerust met een uitklapbaar mini-podium met decor en alle materialen die van nut zouden kunnen zijn, fietsen we in de zomer van 2022 parken, pleintjes en speeltuinen af voor speelse en creatieve workshops. Als een soort zeepkist, biedt ons verplaatsbare minitheater in met name Utrecht West en Noordwest een creatief podium aan kinderen tussen 6 en 14 jaar jong (focus doelgroep). Kinderen krijgen een creatieve workshop en de ruimte om onder begeleiding toe te werken naar een performance op het podium. 

Met een team van zes jongeren en onze bakfiets komen we naar speeltuinen, parken en pleintjes toe om workshops en optredens in bijvoorbeeld dans, theater, spoken word (poëzie) of rap te geven. We bieden een leuke middag, een creatieve outlet, de mogelijkheid tot verbinding en ontmoeting aan de deelnemende kinderen, de uitvoerende jongeren en een ieder die komt kijken naar de optredens.

Vacature: ondersteunend team & workshop begeleiders Voor het project Open Podium West on Tour, zijn we op zoek naar jonge makers die creatieve workshops voor kinderen willen geven of begeleiden. Ben jij theatermaker, goochelaar of rapper en/of vind je het leuk om met kinderen creatief aan de slag te gaan? Lees de vacature en meer over het project, wat je gaat doen en hoe je je kunt aanmelden!

Open Podium West On Tour op jouw locatie?

Voor het creatieve project Open Podium West on Tour, kun je jouw locatie (speeltuin, buurtinitiatief of een andere locatie) aanmelden zodat we ook bij jou langskomen deze zomer. Lees hieronder meer over wat we aanbieden, wat er van jullie als locatie verwacht wordt en hoe je je kunt aanmelden!

Open Podium West on Tour Met een bakfiets uitgerust met een uitklapbaar mini-podium met decor en alle materialen die van nut zouden kunnen zijn, fietsen we in de zomer van 2022 parken, pleintjes en speeltuinen af voor speelse en creatieve workshops. Als een soort zeepkist, biedt ons verplaatsbare minitheater in met name Utrecht West en Noordwest een creatief podium aan kinderen tussen 6 en 14 jaar jong (focus doelgroep). Kinderen krijgen een creatieve workshop en de ruimte om onder begeleiding toe te werken naar een performance op het podium. 

Met een team van zes jongeren en onze bakfiets komen we naar speeltuinen, parken en pleintjes toe om workshops en optredens in bijv dans, theater, spoken word (poëzie) of rap te geven. We bieden een leuke middag, een creatieve outlet, de mogelijkheid tot verbinding en ontmoeting aan de deelnemende kinderen, de uitvoerende jongeren en een ieder die komt kijken naar de optredens. 

Wat wordt er verwacht van de locatie? Het Open Podium West on Tour wordt gefinancierd door Utrecht 900 jaar. Dit betekent dat wij ons Open Podium gratis aan jullie kunnen aanbieden. Maar we vragen locaties wel om het Open Podium te promoten en deelnemers te werven voor de activiteit. Per Open Podium willen we minimaal 25 deelnemende kinderen. 

Daarnaast bespreken we in de voorbereiding graag of: 

  • Iemand vanuit de locatie aanwezig zal zijn bij het Open Podium.
  • Wie een gezonde snack en water voor alle kinderen regelt. 
  • En of de locatie kan ondersteunen in zaken als eerste hulp, zonnebrand en pleisters enzo. 

Interesse? Ben je enthousiast of heb je interesse? Klik op Aanmelden of stuur ons een mail op info@li-nk.nl. Het liefst komen we bij iedereen langs, maar we hebben maar beperkte capaciteit, dus hou daar rekening mee.

EERDERE PROJECTEN

OPEN PODIUM WEST

Wat is Open Podium West?
In een periode van 1 jaar organiseren we aantal open podium momenten in Utrecht West. Voorafgaand zijn er workshop trajecten voor buurtbewoners (jong en oud), Jonge Makers trajecten (inclusief coaching en begeleiding), workshops op scholen en verschillende bewustwordingsactiviteiten in de wijk.

Waarom organiseren we Open Podium West?
Discriminatie, vooroordelen, uitsluiting, ongelijkheid, racisme, we maken het bespreekbaar. Op het Open Podium West staan mensen uit de wijk, bekend en onbekend, jong en oud, allemaal mensen die een verhaal of ervaring willen delen middels een gedicht, een dans, een theaterstuk, spoken word, een schilderij of een lied. Je kunt het zelf bedenken, maar heb je hulp nodig bij het maken ervan dan bieden wij coaching en begeleiding. 

Wat kan je verwachten?
Het Open Podium West biedt een veilig platform dat inspireert, verbindt, verschillende perspectieven belicht en ruimte biedt om met elkaar het gesprek aan te gaan over comfortabele en oncomfortabele situaties. Het is een platform waar we naar elkaar luisteren en elkaar horen.

Open Podium West Internationaal maakt het voor cultuurmakers in Kenia en Zuid-Afrika mogelijk om deel te nemen. Zij gaan in hun eigen community aan de slag met de thematiek en we delen de lokale maakprocessen met elkaar via online presentaties en forums. Via een streaming zullen er beelden getoond worden op het podium en via online Peer 2 Peer sessies delen we kennis, ervaringen en inzichten. Meer over Open Podium West International of maak kennis met de cultuurmakers.

Open Podium West 'Anders is Leuk!' in samenwerking met Kindercampus Molenpark

XPOSED XCHANGE

In de internationale uitwisseling Xposed Xchange kwamen jongeren, jonge makers, dansers en performers uit Zuid-Afrika, Kenia, Mexico en Nederland samen in een periode van twee weken in Utrecht West. Samen hebben de deelnemers onder artistieke begeleiding van Odak Onyango een voorstelling gemaakt en zich als een reizend gezelschap door Lombok en omgeving verplaatst voor o.a. repetities, workshops, optredens en andere activiteiten die in samenwerking met buurtorganisaties werden georganiseerd. Met Wishing Well West op de Kanaalstraat werd er een paneldiscussie over het ‘opbouwen van een community’ georganiseerd. De performers gaven workshops in de buurt en de buurt was welkom om bij repetities te komen kijken. De voorstelling werd opgevoerd in de Hekmanfoyer van de Stadsschouwburg, Rabo Open Stage in Tivoli Vredenburg, Culturele Zondag Go West in de Nijverheid. In het Stadsklooster organiseerden we een avondvullend programma. De voorstelling Xposed werd opgevoerd en in samenwerking met diverse buurtorganisaties werd er een voorprogramma opgezet; een buurtdiner door Rob de Paelleman, een spel door de Buurtcamping Majellapark, spoken word van het dichterscollectief Uitgesproken Queer en een expositie met kunst en fotografie van deelnemers Marieke Schroor en Iso Caba en Edwin Jake. David Lvov maakte een video documentaire van de uitwisseling. Fotograaf Iso Caba heeft de uitwisseling in foto’s vastgelegd en heeft een fotoboek gemaakt.

Read more

Foto: Isco Caba

UBUNTU
HUIS

Het Ubuntuhuis is een kleinschalig inloophuis, waar mensen werken en welkom zijn die te maken hebben (gehad) met dakloosheid, armoede, sociaal isolement en/of leven zonder geldige verblijfsvergunning. We organiseren workshops waar we samen theater en muziek maken. Er wordt gekookt, samen gegeten en er is volop ruimte voor ontmoeting en gezelligheid. We maken de optredens ‘Breaking the Chain’, ‘Running’ en C’est la Vie. Spelenderwijs ontstaat de Performance Group Originale, een unieke en originele samenwerking van Ubuntuhuis, Villa Vrede en Link. PG Originale verbindt levensverhalen, ervaringen, live muziek, theater en beweging. PG Originale speelt muziek in 2015 samen met MetX, Remork, Karkaba en Gankpo op de boten tijdens de Sint Maarten Parade.
‘Running’ is een bewegingstheaterstuk over het continue rennen, van ergens tot nergens en van nergens tot ergens. Running is o.a. gespeeld in het Stadhuis Utrecht tijdens Festival Hier & Daar op Wereldarmoede Dag 2015. Breaking the Chain spelen we, in het kader van het 5-jarige bestaan van het Ubuntuhuis, in Cultuurhuis Stefanus en in het voorprogramma van Ik Zie Je van Stut Theater in 2016.
C’est la Vie is i.s.m. Future Me en spelen we in het University College in Utrecht en De Wijkplaats in Lombok.

Speeltheater Noordse Park

In samenwerking met welzijnsorganisatie Me’kaar (tegenwoordig DOCK Utrecht) start Jongerentheater Link in 2014 een pilot project. Het mede-beheerschap van Jongerentheater Link in Speeltuin Noordse Park biedt een uitgelezen kans om op vernieuwende en innovatieve wijze een unieke plek in Utrecht te co-creëren waar kinderen en jongeren kunnen spelen, maar ook kunnen kennismaken, leren en verschillende vaardigheden op kunnen doen op het gebied van creativiteit met in het bijzonder community art en podiumkunsten.

We organiseren activiteiten en evenementen, lesaanbod, knappen de binnenruimte op en er ontstaan allerlei nieuwe samenwerkingen en kruisbestuivingen die een nieuwe energie en dynamiek aan de locatie geven. Het onderzoek Speelruimte Maken We Samen biedt vervolgens een mooie kans en Link draagt daarin actief bij door opgedane kennis en inzichten te delen en in te zetten in de vormgeving van het nieuwe beleid van de Utrechtse Speeltuinen.

Water Hier Maji Daar

In Nederland hebben we veilig, schoon en lekker drinkwater, zo uit de kraan. Maar dat is niet voor iedereen zo op deze wereld. Water Hier Maji Daar (maji = water in Kiswahili) ondersteunt lokale drinkwaterprojecten op scholen in Kenia en biedt kinderen in Nederland een blik in het leven van hun leeftijdgenoten in Kenia d.m.v. workshops en educatieve activiteiten gericht op creativiteit, sport en bewegen. Onderdeel van Water Hier Maji Daar in 2016 was de Kids Water Run.

Basisschoolleerlingen en leerkrachten van De Boemerang in Utrecht openden op sportieve wijze de drinkwatertappunten van Join The Pipe in Speeltuin Noordse Park en Boerhaaveplein in de wijk Ondiep door van school naar speeltuin te rennen met flessen water. In de klassen werden vooraf muziek workshops gegeven en gingen kinderen met Odak en Saskia van Link in gesprek over water in Utrecht en maji (water) op de school in Kenia.

Foto’s Kids Water Run (Utrecht): Ineke Damen

DANCE
ENCOUnTER

“De Dance Encounter, een nieuwe ervaring om in te lijsten. Het Vuyani Dance Theatre uit Johannesburg geeft een dansworkshop in Het Wilde Westen – de maandagochtend na hun optredens in Amsterdam, Den Haag en Utrecht. Iedereen is welkom om mee te doen. Twee uur samen rond wervelen, klappen en stampen. Een unieke kennismaking met zo’n dertig mensen uit zes verschillende landen. Georganiseerd door Jongerentheater Link en onderdeel van hun uitwisseling met Akademie Sinclair Uddevalla uit Zweden. Na afloop genieten we samen na tijdens een lunch van Cereol Culinair die buurtbewoners voor ons hebben gemaakt. Wat een belevenis, deze speelse ontmoetingen. Ik ben er nog helemaal vol van!! Hoe mooi kan het leven zijn. Het is heel dichtbij. En nog gratis ook.” – reactie van deelnemer Dance Encounter.

2017; Public Encounter i.s.m. Afrovibes, Afriqueer, Gavin Krastin, Elvis Sibeko en Het Wilde Westen.

Foto’s Public Encounter Afrovibes: Doe Lombok

BEKIJK ALLE PROJECTEN