KENIA

Foto: Anthony Ochieng Onyango - performance Gaya Dance Theatre

WAT WIJ DOEN IN KENIA

In Kenia werken we met onze partnerorganisatie KPAG Arts Company samen en hebben o.a. meegeholpen met de oprichting van de talentontwikkelingsacademie (basisschool) Kpatda en de ontwikkeling van een ‘community based residency’ met de focus op community arts, regeneratieve landbouw en informeel onderwijs.

We werken samen met het Rusinga Festival en bieden er artistieke en inhoudelijke ondersteuning.

Vanuit onze Keniaanse thuisbasis is een groot lokaal netwerk ontstaan van kunstenaars en cultuurmakers waarmee we actief samenwerken. We delen kennis en ervaringen en stimuleren samenwerking en uitwisseling met cultuurmakers in Nederland. 

meer tekst

INITIATIEVEN

Kpatda talentontwikkeling academie

Kinderen van de talentontwikkelingsacademie krijgen sport, dans en theater als onderdeel van hun onderwijsprogramma. In de ‘4K Club’ (Unite, Build, Do and Help each other) leren de kinderen over voedselproductie en samenwerken.

Er is een performance groep die optreedt tijdens lokale evenementen en festivals.

Community Based Residency

Dit initiatief is opgezet met de missie om het leven van de mensen in de lokale gemeenschap te verbeteren door duurzaamheid en economische stabiliteit te stimuleren. We verbinden community art, regeneratieve landbouw en informeel onderwijs. Enkele van de activiteiten die gerealiseerd zijn; het kweken van vis, het houden van bijen, het maken vuurloze kooktoestellen en het planten van milieuvriendelijke bomen.

Lokale kunstenaars vinden er een ’thuis’ om hun werk te maken en zich door de omgeving te laten¬†inspireren. Ze zijn actief betrokken bij de dagelijkse activiteiten, geven les aan de kinderen en maken theater met de lokale gemeenschap.

JOIN US