VACATURE

Ondersteunend team & workshop begeleiders (Open Podium West On Tour) Voor het project Open Podium West on Tour, zijn we op zoek naar jonge makers die creatieve workshops voor kinderen willen geven of begeleiden. Ben jij theatermaker, goochelaar of rapper en/of vind je het leuk om met kinderen creatief aan de slag te gaan? Lees hieronder meer over het project, wat je gaat doen en hoe je je kunt aanmelden!

Open Podium West on Tour Met een bakfiets uitgerust met een uitklapbaar mini-podium met decor en alle materialen die van nut zouden kunnen zijn, fietsen we in de zomer van 2022 parken, pleintjes en speeltuinen af voor speelse en creatieve workshops. Als een soort zeepkist, biedt ons verplaatsbare minitheater in met name Utrecht West en Noordwest een creatief podium aan kinderen tussen 6 en 14 jaar jong (focus doelgroep). Kinderen krijgen een creatieve workshop en de ruimte om onder begeleiding toe te werken naar een performance op het podium. Zo bieden we een leuke middag, een creatieve outlet, de mogelijkheid tot verbinding en ontmoeting aan de deelnemende kinderen, de uitvoerende jongeren en een ieder die komt kijken naar de performances. 

Wat ga je doen? Samen met een team van andere jonge makers, begeleid en/of geef je creatieve workshops in disciplines als dans, muziek, spoken word (poëzie) of rap in bijvoorbeeld een speeltuin of park. Tijdens een masterclass van Jongerentheater Link leer je meer over hoe je (groepen) kinderen kunt begeleiden in hun creatieve proces en ontwikkel je met elkaar de opzet voor de workshops. Als workshop aanbieder neem je tijdens het geven de workshop het voortouw en coördineer je het ondersteunende team dat in kleinere groepjes de kinderen begeleidt. Je hebt vooral veel plezier met elkaar en sluit samen de middag af met een presentatie van alle gemaakte creaties op het verrijdbare podium. 

Wie zoeken we? 

  • Je ziet jezelf als jonge maker of creatieveling.
  • Je woont in of om Utrecht.
  • Je hebt affiniteit met sociaal maatschappelijke thema’s als diversiteit, inclusie en discriminatie. 
  • Je vindt het leuk om met kinderen te werken. 

We zijn op zoek naar een divers team met ervaring en ervaringsdeskundigheid vanuit verschillende (professionele en creatieve) achtergronden. We nodigen ook specifiek personen van kleur, queer personen en personen met een beperking uit om zich aan te melden. Ook wordt het gewaardeerd als je meerdere talen spreekt, zo zijn onze workshops voor zoveel mogelijk kinderen te volgen! 

Wat bieden we?

  • Een vergoeding per workshop die je geeft of ondersteunt. 
  • Een masterclass in werken met kinderen door Jongerentheater Link. 
  • Een gezellig team om in te werken. 
  • Een steeds groter wordend netwerk van maatschappelijk betrokken creatievelingen.

Interesse? 

Ben je enthousiast of heb je interesse? Vul het aanmeldingsformulier hieronder in of stuur een mail naar info@li-nk.nl en vertel ons wat jij kinderen zou willen leren, wat je met het Open Podium zou willen doen of hoe jij betrokken zou willen zijn bij dit project!

STAGES

De activiteiten en projecten van Jongerentheater Link bieden regelmatig stagemogelijkheden; maatschappelijke stages, MBO, HBO, Universiteit Bacholors en Masteropleidingen. Stagiaires geven o.a. leiding aan / assisteren bij de productie, pr, marketing van projecten, zetten eigen projecten op, voeren (eigen) projecten uit en/of nemen deel aan (uitwisselings)projecten in Nederland en Kenia. Door samenwerking met onze netwerkpartners in Kenia biedt Link internationale stagemogelijkheden.

Stagiaires kunnen met een plan komen, maar kunnen een plan ook juist binnen Link ontwikkelen en vormgeven. De begeleiders van Link zijn sociaal cultureel ondernemers en actief als artiest, docent, theatermaker en/of binnen de productie van projecten. Dit biedt stagiaires een ‘real life experience’ stage. Jongerentheater Link is een erkend leerbedrijf voor verschillende opleidingen.

Ben jij nieuwsgierig, heb je een goede motivatie en doorzettingsvermogen, neem contact met ons op.

VRIJWILLIGERS FUNCTIES

Jongerentheater Link werkt projectmatig en heeft geen personeel in dienst. De organisatie wordt geleid door een klein gepassioneerd en gecommitteerd team en wordt daarbij ondersteund door een onafhankelijk bestuur. We zijn blij met mensen die een bijdrage willen leveren aan onze organisatie om onze impact te vergroten.

Voor onze projecten zijn we vaak op zoek naar vrijwilligers die mee kunnen helpen met bijvoorbeeld logistiek, productie, marketing, communicatie en begeleiding bij activiteiten.

Heb je interesse? neem contact met ons op.

AANMELDEN

Wil je graag meedoen met een van onze activiteiten of projecten? 

Neem contact met ons op!