VACATURE

Workshop aanbieders en begeleiding gezocht voor creatieve zomeractiviteiten voor kinderen

Deze zomer trekken we de stad in om creatieve workshops te geven in speeltuinen, parken en pleinen. Daarvoor zijn we op zoek naar jonge makers die het leuk vinden om workshops voor kinderen (4 tot 14 jaar) te geven en/of te begeleiden.

Open Podium West on Tour

Met een bakfiets uitgerust met een uitklapbaar mini-podium met decor en alle materialen die van nut zouden kunnen zijn, fietsen we in de zomer van 2022 parken, pleintjes en speeltuinen af voor speelse en creatieve workshops. Als een soort zeepkist, biedt ons verplaatsbare minitheater in met name Utrecht West en Noordwest een creatief podium aan kinderen tussen 6 en 14 jaar jong (focus doelgroep). Kinderen krijgen een creatieve workshop en de ruimte om onder begeleiding toe te werken naar een performance op het podium. Zo bieden we een leuke middag, een creatieve outlet, de mogelijkheid tot verbinding en ontmoeting aan de deelnemende kinderen, de uitvoerende jongeren en een ieder die komt kijken naar de performances. 

Wat ga je doen als begeleider? 

Rond de lunch kom je samen om met elkaar de workshop door te spreken. Je krijgt uitleg van de workshop aanbieder(s) over het plan voor de workshop en bespreekt wat ieders rol daarin kan zijn. Vervolgens fiets je samen in een soort fietsparade met onze bakfiets, vlaggen en tandem naar de locatie van die middag. Daar geven jullie samen de workshop en sluiten af met korte optredens op ons verplaatsbare podium. Na afloop brengen jullie samen de fietsen en spullen terug naar de opslag. 

Wat ga je doen als workshop aanbieder? 

Je bereidt vooraf de workshop voor (eventueel in overleg). Rond de lunch kom je samen met het team dat jou die dag zal ondersteunen in het geven van de workshop. Je spreekt met hen de workshop door en verdeelt eventueel rollen. Vervolgens fiets je samen in een soort fietsparade met onze bakfiets, vlaggen en tandem naar de locatie van die middag. Daar geven jullie samen de workshop en sluiten af met korte optredens op ons verplaatsbare podium. Na afloop brengen jullie de fietsen en spullen terug naar de opslag. 

Wie zoeken we? 

  • Je ziet jezelf als jonge maker of creatieveling.
  • Je woont in of om Utrecht.
  • Je hebt affiniteit met sociaal maatschappelijke thema’s als diversiteit, inclusie en discriminatie. 
  • Je vindt het leuk om met kinderen te werken. 

We zijn op zoek naar een divers team met ervaring en ervaringsdeskundigheid vanuit verschillende (professionele en creatieve) achtergronden. We nodigen ook specifiek personen van kleur, queer personen en personen met een beperking uit om zich aan te melden. Ook wordt het gewaardeerd als je meerdere talen spreekt, zo zijn onze workshops voor zoveel mogelijk kinderen te volgen! 

Data en betaling

We gaan ongeveer een keer per week op pad. Nog niet alle data staan vast. De data die al wel bekend zijn, zijn in de vacature op onze website te vinden. Het Open Podium zelf duurt ongeveer 2 uur, per middag verwachten we dat je 4 à 5 uur bezig bent. 

Per Open Podium ontvang je als begeleider €150 en als workshop aanbieder €250 (bedragen incl. btw). Ben je geen ZZP’er? Dan kijken we samen even naar de opties om te zien wat het beste voor jou werkt. 

Je kunt je aanmelden voor specifieke data of voor het programma in het algemeen. Dan zullen we je nieuwe data mailen zodra ze bekend zijn en kun je aangeven of je wel of niet beschikbaar bent op die datum. We willen proberen een veelzijdig aanbod van workshops aan te bieden. Dat betekent dat we dezelfde workshop niet meer dan één keer willen aanbieden. Mocht je wel vaker mee willen doen? Dat kun je je voor andere Open Podia aanmelden als begeleider. 

Data die al bekend zijn

Woensdag 6 juli

Woensdag 20 juli

Woensdag 3 augustus

STAGES

De activiteiten en projecten van Jongerentheater Link bieden regelmatig stagemogelijkheden; maatschappelijke stages, MBO, HBO, Universiteit Bacholors en Masteropleidingen. Stagiaires geven o.a. leiding aan / assisteren bij de productie, pr, marketing van projecten, zetten eigen projecten op, voeren (eigen) projecten uit en/of nemen deel aan (uitwisselings)projecten in Nederland en Kenia. Door samenwerking met onze netwerkpartners in Kenia biedt Link internationale stagemogelijkheden.

Stagiaires kunnen met een plan komen, maar kunnen een plan ook juist binnen Link ontwikkelen en vormgeven. De begeleiders van Link zijn sociaal cultureel ondernemers en actief als artiest, docent, theatermaker en/of binnen de productie van projecten. Dit biedt stagiaires een ‘real life experience’ stage. Jongerentheater Link is een erkend leerbedrijf voor verschillende opleidingen.

Ben jij nieuwsgierig, heb je een goede motivatie en doorzettingsvermogen, neem contact met ons op.

VRIJWILLIGERS FUNCTIES

Jongerentheater Link werkt projectmatig en heeft geen personeel in dienst. De organisatie wordt geleid door een klein gepassioneerd en gecommitteerd team en wordt daarbij ondersteund door een onafhankelijk bestuur. We zijn blij met mensen die een bijdrage willen leveren aan onze organisatie om onze impact te vergroten.

Voor onze projecten zijn we vaak op zoek naar vrijwilligers die mee kunnen helpen met bijvoorbeeld logistiek, productie, marketing, communicatie en begeleiding bij activiteiten.

Heb je interesse? neem contact met ons op.

AANMELDEN

Wil je graag meedoen met een van onze activiteiten of projecten? 

Neem contact met ons op!